måndag 23 mars 2009

Årets första dopp på rosenknoppen



Heika passade på att ta ett dopp i sjön på söndagen. Det fanns många fåglar där i säven och det blev svårt att stå kvar när de flög ut i vattnet. Doppet var nog inte helt planerat, brå djupt var det och till botten for hon. Mostern följde med i drag suget hon med. När de kom i land tok sprang de lääänge. Mostern är ju känd för sin passion för bad och simning. Skall bli spännande att se vad som händer när bad sesongen närmar sig.
Heikas trampdyna är nästan återställd nu. Svårt det där med bandage, men nu är det över. För denna gången! Hon är väl inte den enda i kullen som råkat ut för lite tass bekymmer eller hur Maja?
Annars är allt som det skall vara; olika från dag till dag! Ena dagen smyger hon upp i finsoffan flera gånger, fast hon har minst fyra andra ställen att välja på! Hon kan sitta länge, länge i trädgården. Jag kallar, och hon riv startar, springer upp trappan och vänder tvärt om. Vissa dagar mat vägrar hon, men äter då desto mer på kvällen. Sist nu vägde hon 30,1 kg och var 64 i manken. Fyra kg lättare än Vilda syrran då. Som dyker upp minst en gång i veckan.
Men snäll och god är hon. Och när vi vaknar på morgonen är hennes glädje så stor som om vi varit ifrån varandra i flera veckor!( så har hon klistrat intill hela natten).
Heika umgås mest "tjocka hundsläkten" Hon får inte hälsa på andra hundar när vi är ute och går, fast nu vill hon det! Drar mkt och glor oförskämt på de vi passerar. Då skäms vi lite, mostern och jag.

3 kommentarer:

  1. Eftersom här inte finns något vatten att bada i, vet jag inte hur Sheba ställer sig till vatten. Hon doppar tassarna i allt som är blött men avskyr att bli duschad (vilket kränkande moment!). Gyttja är däremot hur roligt som helst! Och poolen har hon börjat spana in. Häromdagen kom hon och lade huvudet på poolkanten och såg förebrående på mig. :-) På natten när vi sover (ute) ser jag från tassavtrycken att det gått en liten dam på poolkanten och funderat långt och länge på om hon ska hoppa i, men än så länge väntar hon på inbjudan. :-)

    Heika ser jättefin ut! Sheba hade också gärna hållt sig till att leka vilt med släktingarna, men tack och lov har vi Azawakh grannarna! I morse var lilla Brandy ute på gatan och lekte och öh - ja - det var inte lätt att få med sig en styck Sheba som hakat fast sig med pussar och kramar i sin bästa kompis! Ute i bushen stöter vi på många djur, men att slå följa med oss till hästrygg (och vakta flocken i fart) är ett ansvar av hög dignitet, och då har Sheba inte tid att bry sig om andra djur. Till och med getter kan leva tryggt, så länge vi rör oss och är på väg någonstans. :-D

    SvaraRadera
  2. Vad sött, en liten fundersam dam på poolkanten. Hon behöver nog bara lite "startsignaler" från matten! Finns inget bättre än att simma med en Rr! Och kan man inte simma i en skogs sjö ngn stans långt inne i norska skogarna, får det ju bli i poolen ju! Eller?

    SvaraRadera
  3. Haha, vår pool är i barnstorlek så det blir inte mer än en stor jacuzzi utan bubblor - men lol, dem bidrar nog Sheba gladeligen med! Är det någon annan än Sheba och Navy som trycker ner nosen under vatten och båser vattenbubblor???

    SvaraRadera