lördag 28 november 2009

Löp nr 2 har startat!

Någon fler?

10 kommentarer:

  1. Åh nej! Är det redan dags? So far inga tecken här nere, men Sheba kanske hoppar detta löp? :-)
    Med andra ord, dags att bura in pojkarna snart... och se till att stängslet håller!

    SvaraRadera
  2. Ja det kanske räcker med valpar för Sheba i år :-)

    SvaraRadera
  3. Ja! Om inte annat så räcker det för vår del - vi är helt SLUT! När det gäller Sheba och löpningen, ser jag att förintresset har startat. Mycket nosande och slickande, men inget riktigt löp än. Hur ser det ut för de andra systrarna?

    SvaraRadera
  4. Jodå här är de i gång. Passar bra det med höglöp mitt i julkalaseriet!

    SvaraRadera
  5. Makeba höglöper just nu och stackarn är rätt så dålig. Vill inte stiga upp, leker inte på dagis och vill inte äta mat! Kräks och har diaree.

    Ngn som har ngt bra tips hur man kan göra det bättre för sin hund?

    SvaraRadera
  6. Det går över ;-)
    Låt "Törnrosa" vara lite intovert ett tag men passa på att motionera och aktivera mentalt mot slutet av perioden och i de kommande veckor så att hon inte får "griller i huvudet" (skendräktighet)

    SvaraRadera
  7. Oh la la, stackars Shebisen som kommer att få gå i husarrest om någon vecka! Har beställt lever som jag tänkte torka - kanske att Sheba för en gång skull kommer att tycka det är roligt med "sök" innanför tomtens gränser. Stackars Dennis är det dock mer synd om, eftersom han kommer att få leva inburad i myggnätshangar så länge Sheba löper. Den enda aktiviteten vi kommer att kunna hitta på är att ta Sheba i bilen och köra upp till stora kullen utanför stan, där det finns varken djur eller människor. För bushens Azawakher är redan flitiga beundrare och Sheba lovar kleti och pleti guld ochh gröna skogar. Allt som behövs för att vinna Shebisen hjärta är ett parti RR Wrestling!

    SvaraRadera
  8. Aktivering är kvalitet inte kvantitet eller hur?
    Här kör vi "närsök i kök" , vilket innebär att nyckelknippan, eller skosnöret, eller papperslappen liggen rätt framför nosen omtrent/ ca ( eller lite bortanför)
    Huvudsaken är att de aktiviserer sina hjärnor.
    Var med på Hund Campus i Hällefors, ( där de utbildar eftersök för special eftersök; droger, gasläckor, tryffler, barn,diabetes, lik bl.a.) Minsann fick hundarna söka på mini utrymme. Och visst tog det hårt på hundhjärnan.
    Ni kan aktivisera på en pyttelite yta, och trötta ut hunden. Tänk inte att Rr alltid behöver stora utrymme för att bli trötta :-0
    Vad man gör med en Azawakher därimot kan jag inte säga....

    SvaraRadera
  9. Lol, vi vaknade i natt av en massa skall vid fyra tiden; visade sig att Sheba hade fått besök av en Azawakh-hane som låg och väntade utanför porten (Dennis Mugu var mycket uppretad och Sheba hakade på som moraliskt stöd). Och då har Sheba inte BÖRJAT löpa än! Undrar om löpet skjuts fram efter dräktigheten, eller om det fortsätter som vanligt...

    SvaraRadera
  10. NU har Sheba börjat löpa också. Dag tre idag. Dennis flyttar ut tillfälligt om några dagar medan döttrarna Ecco och Ronja flyttar in för att sällskapa sin mor under säsongens obligatoriska husarrest. Och vi som hade så roligt med att träna de nya hästarna just nu! Nåja, tack och lov varar det inte i evighet - men den här dagen vill vi inte har några olyckor tack! :-D

    SvaraRadera